Apskati superdatoru: norisināsies vizīte uz Akadēmiskā tīkla koplietošanas datu centru RTU

Aicinām izmantot unikālu iespēju viesoties Akadēmiskā tīkla koplietošanas datu centrā, kurā vienuviet apvienoti vairāk nekā 20 augstskolu un institūtu IT resursi. Vizīte norisināsies trešdien, 26. oktobrī plkst. 17.00 Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 6B. Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, lūgums ekskursijai pieteikties savlaicīgi.

Akadēmiskā datu pārraides tīkla izveide un šāda datu centra atklāšana pirms gada pavēra nebijušas iespējas Latvijas zinātniekiem liela apjoma datu apstrādes ātrumā, uzglabāšanā un pārraidē, kā arī sniedza piekļuvi nozīmīgiem Eiropas līmeņa digitālajiem resursiem (virtuālajām laboratorijām, digitālām bibliotēkām, zinātniskās literatūras datu bāzēm).

Šis projekts ar 15 miljonu ieguldījumu kļuva par nozīmīgu pagrieziena punktu datu apstrādes ātrumā un radīja platformu, kas palīdz daudz efektīvāk attīstīt augstskolas un pētniecības institūtu sadarbību kā vietējā, tā Eiropas mērogā. Projekts tika īstenots Rīgas Tehniskajā universitātē sadarbībā ar SIA “Lattelecom”, SIA “Fima” un LR Izglītības un zinātnes ministriju.

Ieskatam pieejams informatīvs video (2:27 min) par datu centra izveidi.

Ekskursiju vadīs RTU Komunikācijas infrastruktūras nodaļas vadītājs Ruslans Dudkins. Apmeklējuma laikā vizītes dalībnieki varēs klātienē aplūkot datu pārraides ierīces, kā arī gūt ieskatu Akadēmiskā datu pārraides tīkla darbības pamatprincipos un pašreizējā darbībā. Vizīti organizē RTU Absolventu asociācija.

Praktiska informācija:

  • Vizītes norises laiks un vieta: 26. oktobris no plkst. 17.00 līdz 18.30. Ķīpsalas iela 6B (lūgums rēķināties, ka tuvumā auto stāvvietas pieejamas tikai ar īpašām atļaujām. Tuvākā bezmaksas iespēja novietot auto (līdz 2 h) ir tirdzniecības centra Olimpia autostāvvietā).
  • Ekskursijas dalībniekiem lūgums paņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus (ID vai pasi).
  • RTU Absolventu asociācijas biedriem apmeklējums ir bez maksas; pārējiem interesentiem asociācijas piemērotā dalības maksa par vizītes organizēšanu ir 5 EUR.

Reģistrācija pasākumam pieejama ŠEIT.